Egg Kamado Barbecue

De Egg Kamado Barbecue is dè barbecue om indirect te grillen.
De omhulzing is volledig in vervaardigd uit hoogwaardige keramiek, dat gebakken en geglazuurd wordt.afgewerkt met roestvrij staal.

Deze Egg Kamado is de betaalbare barbecue voor thuis of in de horeca.
Grillen, slow cooken, barbecuen, pizza's bakken, stomen, brood bakken, zalm roken, groentjes grillen ... het kan allemaal op de Egg Kamado.
De Kamado behoudt een constate temperatuur. Makkelijk te regelen door meer of minder zuurstof toe te voegen aan het houtskool.

Het keramiek van de Kamado wordt dubbel gebakken op een temperatuur van 1200 graden celsius en kan dus tegen een stootje!

De Kamado bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De keramische kamado bbq RVS onderstel met geremde wielen
  • Handige zijtafeltjes van bamboe
  • RVS grill rooster met handige opening voor het toevoegen van smaakstoffen aan de houtskool
  • Keramische vuurkorf
  • Keramische vuurring
  • Kolenrooster
  • Gietijzeren daisy top

Werking

De houtskool past in de pot, onderin de Kamado.
De temperatuur kan je langzaam doen stijgen door zuurstof toe te voegen (raster vooronder)
Bij het bereiken van de ideale temperatuur sluit je de zuurstoftoevoer volledig af en wacht ong. 10 minuutjes.
De temperatuur stabiliseert zich. Klaar om te barbecueen !

WEETJE: houtskool gaat lang mee in een Kamado barbecue. op ong. 200°C gaan die zo'n 8 uur mee.

TIP:. Witte aanmaakblokjes gebruiken is uit den boze.
De paraffine tast de kamado aan en de geur blijft lang in de Kamado hangen.

Eerste gebruik

Bouw de eerste malen de temperatuur rustig op.
De 1° maal niet hoger dan 100°C
De 2° maal niet hoger dan 150°C
Daarna is 200°C geen enkel probleem.

Eigenschappen

Naam: Egg Kamado Barbecue
Materiaal: keramiek, roestvrij staal
Kleur: zwart

Doorsnede kuip 23.5": 59.5 cm
Doorsnede rooster 23.5": 52.5 cm
Prijs: 23,5": € 784,- excl. BTW